+36 (70) 778-9302
3% zľava na on-line rezerváciu!
+36 (70) 778-9302
Špeciálna ponuky

Zsóry Thermál hotel

Hotel az egri thermál vidéken

Eger és vidéke, Észak-Magyarország termál- és gyógyvizekben leggazdagabb városa, igen kedvező földtani viszonyokkal rendelkezik. Ezekhez egyéb gazdag természeti, kulturális, történelmi, termelési adottságok is kapcsolódnak. A Bükk hegység délnyugati kapujában, a Mátra medence_uj.jpgés a Bükk között húzódó dombvidék medencéjében, kb. 180 méter tengerszint fölötti magasságban épült ki ez a sajátos atmoszférájú város, amely egyben egész Heves megye gazdasági, kulturális, politikai és thermálfürdő életének központja.

A környező dombok hajlatának azon a részén alakult ki a város, ahol az Eger-patak észak-déli irányt követő völgye medencévé szélesedik. Eger tájképileg szorosan a Bükk hegység kapcsolódik, de a vár dombjáról és a város magasabb pontjairól idelátszanak a Mátra távolabb húzódó, kékelő vonulatai is.

Sokan akik a vidékre érkeznek, nem közvetlenül Egerben keresnek hotelt, hiszen Mezőkövesd - Heves megye második legnagyobb városa, a matyók fővárosa - csupán 29 kilóméterre van Egertől, így az itteni szállással több legyet is ütnek egy csapásra. Mezőkövesd látnivalók és thermál szempontból is központi helyen van, hiszen innen röpke 15-20 perc alatt el lehet jutni délre, az ugyancsak 30 km-es távon belül lévő Tiszafüredre, a tiszapartra is. Mezőkövesdről 20 percen belül van Bogács, Tard, Cserépváralja és a Bükk hegység is, melyek rengeteg ókori látványosságban gazdagok. A Zsóry thermál hotel, közvetlenül a vizéről híres Zsóry fürdőtől 300 méterre található, így itt megszállva, Önnek lehetősége van arra, hogy a pihenés vagy a nyaralás során, gyorsan egyszerűen keresse fel Eger és Mezőkövesd vidékének összes kíváló thermál fürdőjét, nevezetességét. Bogács thermál fürdője ugyancsak híres-neves gyógyító tulajdonságairól.

Az ásványi és gyógyvizek keletkezése

Zsóry thermál hotel és fürdőA földtani és kőzettani viszonyoknak megfelelően Mezőkövesd és Eger környékén sokféle ásványi- és gyógyvíz, thermál víz található. Összetételüket nemcsak a tároló kőzetek határoztá meg, hanem azok is, amelyeken át a mélyből a felszínre törnek. Érdekes természeti jelenség, hogy amíg egynemű kőzet előfordulhat, a thermálforrások vize mindig összetett, mert többféle  kőzeteken halad keresztül, hanem akkor is, ha egyetlen kőzetben keletkezett vagy tárolódott, ugyanis az egynemű kőzet is átadja a benne található oldódó ásványi alkotórészet a víznek.

Az ásványi- és thermálvizek a felszíni alatti vizek csoportjába tartoznak. Minőség, eredet és mennyiség szerinti osztályozásuk azért nehéz, mert minél többet ismerük meg a víz föld alatti körforgásából, annál felfogadhatatlanabbá válik a felszín alatti vizek szétválasztásának merev elmélete. Azt kell ugyanis figyelembe venni, hogy a talajvíz, karsztvíz, rétegvíz, tehát a mélységbeli és a felszin közeli vizek szoros kapcsolatban vannak, tartományaik egymásba szövődnek.
Az Északi-középhegység gyógyító thermál vizeinek sokoldalú, eredményes felhasználása magas szinten helyezkedik el. A gyógyfürdők, a thermálfürdők legtöbbjében rendszeressé vált az orvosi ellátás, a hotelek programjaiban a wellness szolgáltatások, az egészségügyi tanácsadás és rengeteg csoportos, csapatépítő, túrázó és családi program. A Zsóry Hotel Fit**** thermál megoldásait szorosan a Zsóry fürdő lehetőségeihez igazodította. Tájékoztatunk és segítünk a thermál vízzel kapcsolatos minden tudnivalóval kapcsolatban.

47.797528 20.528822